18 Aralık 2010 Cumartesi

Hikaye

"Burdan çıkmam lazım" diye düşündü.. Hiç onun sevdiği gibi bir ortam değildi, ve giderek daha da kötüleşiyordu..  Ve olan olay sahoşların saçmalaması filan gibi bir şey değildi; ortam cidden kötüleşiyordu.. Yavaş yavaş insanlar şekil değiştirmeye başlamıştı; özellikle de kadınlar.. Yerler saçma, koyu renk ve yapış yapış bir sıvıyla kaplanıyordu.. Kan?.. Bunu düşünmek istemiyordu.. Buradan bir çıkabilse arkasına bile bakmaz, bunu unuturdu.. Zaten niye geldiğini bile bilmiyordu.. Ama tabi ki, en istenmeyen şey her zaman olduğu için, birkaç kişi birden onu gözüne kestirdi..

Kalabalığın arasından çıkışa gitmeye çalıştıkça etrafındaki daire küçülüyordu.. Br süre sonra diğer insanlar da rol yapmayı bıraktı, düpedüz yol vermemeye başladılar.. Onu gözüne kestirenleri de sonunda net bir şekilde gördü: iki tane çok güzel kadın ve bir tane.. fazla "güzel" bir erkek.. Hepsi de çok güzel olmasına rağmen doğal olmayan ve tehlikeli bir güzellikleri vardı.. En sonunda yetişmeyi başardılar, ve o anda etrafındaki diğer insanlar dalga geçer gibiaçıldılar ve geniş bir daire oluşturdular..

"Bu nasıl gözümüzden kaçmış acaba?" dedi kadınlardan biri.. Diğeri çevresinde dönerek yaklaşıyordu..

"Ya saçmalama.. Sadece biraz parlak diye.." diye cevapladı adam.. Gözünde çok tuhaf bir bakış vardı.. Sanki içine bakar gibi.. Giderek daha korkutucu olmaya başlamıştı..

O sırada diğer kadın yanına gelmişti ve sarılmaya başlamıştı.. Kadının kollarını çözüp ittirdi ve uzaklaşmaya çalıştı, ama diğerlerine de arkasını dönmek istemiyordu.. Geri geri gitmeye başladı.. Artık neredeyse kovalıyor gibiydiler.. Etraftaki insanlar gülmeye başlamıştı, ve nereden geldiği anlaşılmayan bir müzik yükseliyordu.. Kahkahalar arasında kadınlardan biri bağırdı:

"Hahah, düşündüğü başka biri var bunun! Saf çocuk!"

O anda çok sinirlendi.. Bunu bilmelerinin tek yolu, kafalarının içinde olmalarıydı.. Güvenli olan tek yerde.. Bir anda müzik kesildi, kadın gülmeyi kesti..

"Nasıl yaptın bunu?"

O anda ne kadar tehlikeli olduğunu anladılar.. "Çocuk"un aklı bir anda bir buz kütleisne dönüşmüştü.. İçine girmesi imkansız ve soğuk.. Çocuk ellerini sıktı, etrafındaki halka bu sefer korkuyla genişledi.. Kadınlar ve adam kendilerini savunmaya hazırlandılar; bir anda ne kadar tehlikeli olduklarını gösterdiler..

Çocuk, gülümsedi..

---------------------

Ne bu şimdi?..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder