4 Aralık 2010 Cumartesi

İstediğinde yatıp istediğinde kalkmak..

İlkokuldan beri alıştığımız bildiğimiz 3 aylık yaz tatilleri bir insanın hayatındaki en yararlı ve değeri en az bilinen tatillerdir.. Üniversiteye geçince de (normal insanalr için bahsediyoru mtabi) bu olay pek değişmez, 2 aya düşer belki ama o da en fazla.. Sonra iş hayatına geçildiğnde ise depresyon çok sık rastlanan bir sorun haline gelir..

Benim için uyku çok önemli.. (Burda şampuan reklamı: "bir mühendis olarak pek fazla saçım yok.. boş zamanlarımda.. uyumayı.. yatmayı severim.. makale okurum.. Head & Shoulders).. Uyku cidden bir mutluluk ve motivasyon sebebi.. Ve pek çok insanın psikolojik sağlığı için gerekli bir olay uyumak..

Ama buna rağmen hayatımız boyunca hiç bir zaman 3 ay boyunca istediğimiz saatte yatıp istediğimiz saatte kalkamıyoruz.. Burda okul ve işi geçtim, eğer benim gibi biriyseniz arkadaşlarla buluşmak bile sorun haline gelebiliyor.. Şöyle ki: akşam birileriyle buluşcakken akşamüstü uyursanız, istemediğiniz bir saatte, doğal oalrak değil alarmla ya da telefonla kalkmanız gerekmekte.. "Amaan ben gelmiorm" diyemezsiniz..

Şimdi yaşamak istediğim ortam:

- Gece istediğim saate kadar oturup istediğimi yapabilmek.. 3 fln gibi makul bir saatte yatmak..
- sabah istediğim saate kadar uyumak.. illa bişi uyandırcaksa bunun güneş olması (öğlen güneşi)..
- yorucu bir dönemden geçerken, akşamüstü uykusu gerekirse eğer; akşamüstü yatıp gece kalkabilmek, kimsenin rahatsız etmemesi..

Bütün bunlar birleşince: YAZ TATİLİ..

Ama hayatımın son yaz tatilini bu yaz 1 ayla geçirmiş bulunuyorum.. Bundan sonra 1 aydan büyük bütün boşluklar "yuh ne kadar zamandır işsizsin" şeklinde yorumlanacak..

Hayır insanların yorumlaması neyse, para kazanmak gerekmese umrumda olmaz..

Neyse evet uykuyu seviyorum, ama buna rağmen gece 12 den önce yazı yazmıorm, çelişkenim..

---------
Dipnot: izlenmesi gereken iki film: Due Date ve Scott Pilgrim vs the World.. İzleyin, eğlenin, son 2 günümün iyi geçme sebepleri..
---------

Şarkı: Scott Pilgrim Soundtrack - Sleazy Bed Track...
I know it's getting late.
But if you'd like to talk a little more.
Well that's alright with me.
I'm feeling kinda tired.
But it ain't exactly beating down my door.
Now just why could this be?



Gitar: bugün stüdyo günüydü, sabah yarım saat çaldım sadece..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder